opening-passage

Nieuwe passage station in gebruik genomen

De nieuwe reizigerspassage van station Tilburg is vrijdag 4 december in gebruik genomen aan de centrumzijde. Er is nu een bredere tunnel naar de perrons. In het voorjaar gaat de passage ook aan de noordkant open. Dan is het mogelijk om van de Spoorlaan naar de Burgemeester Brokxlaan te lopen.

De afgelopen tijd zijn roltrappen en liften aangelegd naar ieder perron. Hiermee is het station beter bereikbaar voor reizigers met bijvoorbeeld kinderwagens of zware koffers. Maar ook mensen met een functiebeperking kunnen nu makkelijker het gebouw in en uit.
In de passage krijgen de winkels een nieuwe plek. De eerste is op 4 december geopend, de komende weken volgen de andere winkels.

Voorlopig wordt nog doorgewerkt aan het station. Nu de nieuwe ingang is geopend, is de oude afgesloten om daar te kunnen verbouwen. Ook zijn er nog werkzaamheden op de eerste verdieping, de toiletten en de pleinen. Medio 2016 zijn de werkzaamheden aan het station klaar.
Station Tilburg telt nu dagelijks 30 duizend reizigers. Dat zijn er in het jaar 2020 ruim 40 duizend. Om de toegankelijkheid en doorstroming te verbeteren, krijgt het station een brede doorgang onder de spoorlijnen. Er komen nieuwe entrees en pleinen aan de kant van de Spoorlaan en aan de zijde van de wijk Theresia.

Aantrekkelijk
Deze onderdoorgang wordt voor de reizigers aantrekkelijk gemaakt met diverse winkels en andere voorzieningen. Ook komen er opgangen naar alle perrons met liften en roltrappen. Op die manier kunnen ook mensen die slecht ter been zijn, straks zelfstandig met de trein reizen. in het verlengde van de Willem II straat komt een tweede passage voor voetgangers en fietsers onder het spoor door. Deze Willem II Passage gaat in april open.

Gerelateerde berichten