Afbeelding1

Fietsenstalling

Je kunt je fiets op drie plekken stallen rondom het station.

Onbewaakte fietsenstalling zuidzijde
In het verlengde van perron 1 van station Tilburg is een onbewaakte fietsenstalling voor 2700 fietsen. Deze stalling is bereikbaar via een trap met fietsgoten aan de zuidzijde van het station. Dit is de voor fietsers de enige toegang. Perron 1 is toegankelijk vanaf de onbewaakte fietsenstalling via gesloten OV poortjes.

Bewaakte fietsenstalling zuidzijde
De bewaakte fietsenstalling aan de zuidzijde is gevestigd onder de onbewaakte fietsenstalling. Hier is ruimte voor ongeveer 2000 fietsen.Deze stalling wordt door een externe partij beheerd, meer informatie over de prijzen en voorzieningen zoals OV-fietsen en de fietsenmaker vind je hier.

Onbewaakte fietsenstalling noordzijde
Aan de noordzijde op het Burgemeester Stekelenburgplein staat een tijdelijke onbewaakte fietsenstalling. Daar is plek voor 544 fietsen.

Toekomst
De betrokken partijen hebben de ambitie om in de toekomst ook aan de noordzijde van het station nog een bewaakte fietsenstalling te realiseren. In totaal kunnen er dan ongeveer 7500 fietsen gestald worden rond het station.
Voorjaar 2019 wordt er gestart met de nieuwbouw van de fietsenstalling aan de noordzijde van het station. De fietsenstalling moet half 2020 gereed zijn voor gebruik.

Gerelateerde berichten

[/vc_column_text]
[/vc_column][/vc_row]