9201

Vernieuwing Station Tilburg

Station Tilburg is volop in verbouwing. Het station telt nu dagelijks 30.000 reizigers. Dat zijn er in 2020 ruim 40.000. Om de toegankelijkheid en doorstroming te verbeteren heeft het station een nieuwe brede stationshal, een passage onder de sporen ter hoogte van de Willem II straat en een nieuwe entree aan de noordkant.

De nieuwe stationshal wordt voor de reizigers aantrekkelijk gemaakt met diverse winkels en voorzieningen. Ook zijn er naar alle perrons opgangen met liften en roltrappen. Op die manier kunnen ook mensen die slecht ter been zijn zelfstandig met de trein reizen vanaf station Tilburg. Het stationsgebouw zelf wordt ingrijpend gerenoveerd en er komt een nieuw busstation.

Burgemeester Stekelenburgplein
Het nieuwe plein aan de noordkant van het station heet het Burgemeester Stekelenburgplein. Dit is dé centrale locatie in de Spoorzone. Het verbindt de noordelijke entree van het station met de Burgemeester Brokxlaan en wordt omringd door de Polygonale loods, de LocHal en het toekomstig PlanT en het woongebouw.

 

Gerelateerde berichten

[/vc_column_text]
[/vc_column][/vc_row]