WJT_1202 naamsvermelding Willie-Jan Staps foto: Willie-Jan Staps

Willem II-passage

Sinds mei 2016 verbindt de Willem II-passage de noord- en zuidzijde van de Spoorzone met elkaar. De  passage is toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De Willem II-passage is duurzaam, veilig en aantrekkelijk ontworpen door The Cloud Collective.

Ontwerp
De binnenkant van de passage bestaat uit een glazen ‘lichtdoorlatende’ bakstenen wand. De stenen accentueren in het donker de onderdoorgang en zijn per steen apart te verlichten. Iedere passant die door de passage komt krijgt een eigen beweging mee in de lichtwand.

De fotogenieke Willem-II passage leent zich goed voor prachtige beelden en wordt veelvuldig vastgelegd door passanten en professionals. In maart 2017 wint de passage, onder inzending van Philips, een iF DESIGN AWARD in München.

 

 

Gerelateerde berichten

[/vc_column_text]
[/vc_column][/vc_row]