Beleven

Nieuwsgierig naar de Spoorzone? Deze nieuwe hotspot in de binnenstad van Tlburg is volop in ontwikkeling. De afgelopen jaren ontdekt door pioniers en nu steeds meer toegankelijk met veel evenementen, horeca en activiteiten. Kom ontdekken in het ontdekstation met een kinderfeestje of klassenuitje, skaten in de bekende en befaamde Hall of Fame of boek een rondleiding met je collega’s als teamuitje bij de Stadsgidserij Tilburg en ontdek alles over de rijke historie van deze voormalige NS-werkplaats.

Ontdekstation013

Ontdekstation013 vind je in de Spoorzone, vlakbij het station van Tilburg. In ‘Hal 79’ werden vroeger onderdelen voor treinen gemaakt. Nu maak je er zelf vanalles! Ontdek wat jij allemaal in Ontdekstation013 kunt doen! Maak samen met ons acteertalent Bart je eigen film, bouw met ons design expert Lisa je eigen toffe kunst van scrap, of laat onze horeca knaller Ilona een lekkere tosti voor je maken. Tussendoor neem je even pauze met zelfgemaakte ranja uit de limonadefabriek. Sinds februari 2018 kun je ook Vincents Tekenlokaal  in Ontdekstation013 vinden. Ga hier aan de slag met allerlei creatieve workshops. Zo kun je bijvoorbeeld leren digitaal tekenen! Als je nog opzoek bent naar een leuk en leerzaam kinderfeestje kun je ook bij ons terecht. Ontdek het Ontdekstation013 en kijk hier voor meer informatie.

Hall of Fame

Hall of Fame is een cultuurfabriek opgericht door Tilburgse jongeren. Door verschillende subculturen in de stad samen te brengen, zorgt Hall of Fame ervoor dat jongeren elkaar stimuleren en elkaar helpen ontwikkelen. Dat bereikt de organisatie door het faciliteren en organiseren van een uitgebreid aanbod van activiteiten, concerten en evenementen. In de Hall of Fame is het spectaculaire skatepark Ladybird gevestigd. Het skatepark is geschikt voor skateboarden en inline skaten. Daarnaast biedt Hall of Fame een uitgebreid assortiment van workshops en cursussen aan voor scholen, particulieren en bedrijven. Op zoek naar een bijzonder kinderfeestje, ook daarvoor heeft Hall of Fame een leuk aanbod. Lees hier meer over de Hall of Fame en de mogelijkheden.

de LocHal

Ontmoeten, ontdekken, ontwikkelen en ontspannen. Dat zijn de sleutelwoorden van de LocHal in de Spoorzone. Ze brengt mensen, organisaties en informatiebronnen samen en huisvest deBibliotheek Nieuwe Stijl. In de LocHal zijn regelmatig lezingen, discussiebijeenkomsten en presentaties en je kunt er ruimte huren voor overleg bij Seats2meet. Voor meer informatie kijk op www.lochal.nl.

Theater de Boemel

Theater De Boemel, Bleyemakerij in de Spoorzone is een low-budget-theater ter lering en vermaak in een industriële setting en artistieke omgeving. Een plaats om jezelf en anderen blij te maken. Het pand is omgeven door een prachtige theatertuin met terras en biedt plaats aan maximaal 250 mensen. Een perfecte locatie voor evenementen, symposia, optredens en voorstellingen. Hot, hip en heerlijk gezellig. In theater de Boemel is dagelijks iets te doen. Kijk hier voor meer informatie en hun programma.

Club Smederij

Club Smederij is gevestigd in een uniek en rauw pand dat ooit fungeerde als hal voor treinmotoren. Inmiddels is deze plek uitgegroeid tot dé broedplaats voor enerverende dance events als Machinekamer, Gin Gin en Aus Berlin. In de industriële en sfeervolle club komen een grote variatie aan muzikale genre’s zoals house, minimal, techno en tropicial volledig tot hun recht. Maar Club Smederij is meer. Het is namelijk niet enkel en alleen een toevluchtsoord voor muziekliefhebbers: zo vinden er er regelmatig comedy avonden, borrels en andere prikkelende evenementen plaats.
De ruimte is verder ook geschikt voor een groot aantal particuliere evenementen. Kijk op de website voor meer informatie.

Gerelateerde berichten