Eten & drinken

De Spoorzone ontpopt zich steeds meer als culinaire hotspot. De broodjes van de dames van Smeer’m zijn niet meer weg te denken, evenals de koffies van Stoom013. De Spoorzone heeft zelf een eigen bierbrouwerij, Club en theater. En wilt u een middag of avond culinair genieten, dan bent u bij restaurant De Houtloods, de Wagon, EVE of RAW aan het juiste adres.

Stoom013

Deze blauwe blikvanger in de Spoorzone serveert de lekkerste koffies, taartjes en versnaperingen vanuit de volledig gerestaureerde oude wagon. De mannen van Stoom013 werken met biologische producten en ingrediënten, zo veel mogelijk lokaal zodat ze het zelf (met de fiets) op kunnen halen! Naast koffies, lunches en ander lekkers geven deze jongens ook trainingen aan thuisbarista’s en horecaondernemingen. Kijk voor meer informatie op de website, en volg ze op facebook en instagram.

Sooss

Dé plek in de Spoorzone 013 waarin alles samenkomt voor een vitaler leven. Gewoon in ons sociaal café voor een maaltijdje onderweg of een plek waar je rust kunt ervaren met een kopje koffie of thee. Maar zeker ook voor massages, beweging, meditatie, culturele events en workshops tot gecombineerde leefstijl interventies en life-coaching onder begeleiding van een arts. Sooss staat voor verbinding, tijd, vrijheid, emoties en ontplooiing. Kijk op de website voor meer informatie en volg ze op Facebook en Instagram.

Smeer’m

Zin in een ambachtelijke boterham of uniek broodje? Dan moet u zeker eens langs de meisjes van Smeer’m. Met hun vrolijke rood met witte stippelschortjes maken ze in gebouw 84 de lekkerste dingen. Naast lekker lunches en zoetigheden staan ze bekend om hun eigengemaakte bitterballen. Deze zijn ook op vrijdagmiddag te krijgen bij de Biertuin of bij Foodhall 88. Bezoek de website van Smeer’m.

Houtloods

Een blik in de pannen werpen, volledige transparantie, en zien waar je eten wordt gemaakt. Dat kan bij restaurant De Houtloods. De Houtloods maakt geen onderscheid tussen de keuken en het restaurant. De keukenbar vormt dan ook het kloppend hart van de zaak. Restaurant de Houtloods is gevestigd in het oudste gebouw van de Spoorzone en is prachtig gerenoveerd. Bezoek de website van restaurant de Houtloods.

De Wagon

Dit kleine broertje van de Houtloods is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in een treinstel uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg, naast de Houtloods. Met de Wagon willen ze een spoor achterlaten. Of dit nu een herinnering is aan het eten dat ze serveren, de unieke eigen wijnen die ze schenken of de beleving die ze achterlaten. Ze geloven in creativiteit waarbij het geoorloofd is te ontsporen! Bezoek de website voor meer informatie en volg ze op Facebook en Instagram.

Club Smederij

Club Smederij is de meest vooruitstrevende club van de stad. Zij doen het anders, het maakt niet uit wie je bent, op wie je valt of hoe je eruit ziet. In Club Smederij vier je alles samen, all night long. De agenda puilt uit van de toffe feestjes. Liever iets rustiger je biertje drinken? Het naastgelegen Cafe Smederij is een groene oase in de stad. Club & Café Smederij zijn ook te huur voor een eigen feestje,  business meeting, presentatie of catwalkshow. Kijk op de website voor meer informatie en volg ze op Facebook en Instagram.

RAW

RAW is de nieuwste culinaire hotspot van de Spoorzone. Nu al bekend om ‘de biefstuk’ en nog volop in ontwikkeling. RAW staat voor Restaurant Altijd Welkom, maar verwijst ook naar de extensie waarmee digitale foto’s kunnen worden opgeslagen. Onbewerkt en rauw en ruw. En dat is precies wat er nu gebeurt; sinds de start in juni 2016 kijken de initiatiefnemers hoe het loopt, er is nog geen vaste kaart en er wordt volop geëxperimenteerd op basis van wat de klanten vragen. Kijk op de website of Facebook van RAW voor actuele openingstijden en het aanbod.

EVE

Centraal in de Tilburgse Spoorzone staat de monumentale Polygonale Loods, het thuis van EVE. EVE is eten, drinken en delen. Daarnaast bieden ze volop mogelijkheden voor ontmoeten, vergaderen en bijzondere events. EVE is dagelijks geopend van 08:30 tot ’s avonds laat en je kunt er ontbijten, lunchen, dineren of een vergader- en evemenentenruimte huren. Kijk op de website en volg ze op Facebook en Instagram voor meer informatie.

Theater de Boemel

Bleyemakerij Boemel 76 is een low-budget-theater ter lering en vermaak. Een plaats om jezelf en anderen blij te maken. In een industriële setting en artsitieke omgeving, grenzend aan de gezellige binnentuin van de Smederij in de Spoorzone. Omgeven door een prachtige theatertuin met terras aan de binnentuin van de Spoorzone. Theater de Boemel biedt plaats aan maximaal 250 mensen. Het is een perfecte locatie voor evenementen, symposia, optredens en voorstellingen. Hot, hip en heerlijk gezellig. Kijk op de website voor meer informatie of volg ze op Facebook voor een actuele agenda.

LocBrewery

In gebouw 84 in de Spoorzone vindt u het brouwhuis van de LocBrewery. Speciaalbieren met namen als Lord Nelson en Trainhopper zien hier het daglicht. Bent u benieuwd naar deze Spoorzonebiertjes? Vanaf april organiseert de LocBrewery elke vrijdagmiddag van 17 tot 20 uur De Biertuin. U vindt de Biertuin in de Foyer van gebouw 84. Bij mooi weer vindt dit plaats in de binnentuin rondom de Smederij. De biertjes van de Loc Brewery worden ook geschonken bij restaurant de Houtloods en Foodhall 88.  Bezoek de website van de LocBrewery.