spoorzone kleurt oranje - geen koekhappen - koningsdag - spoorzone013

Beeld: ©ANP / Remko de Waal

Festival Spooranje

Programma binnentuin tijdens het bezoek koninklijk huis. Geen koekhappen, maar een ambitieus feestelijk programma.

Wij bouwen een feestje! … en dan wandelt het koningspaar door het Willem pad en voelt hoe rauw wauw kan zijn. Linksaf in de Smederijtuin worden ze olijk opgewacht door de Boemel-Street-Parade-Fanfare.

Dansers, acteurs, muzikanten, crew en technici, grote installaties, en mobiele objecten strijken neer tussen het publiek op dit uniek stukje stads festivalterrein. Op het sprankelende podium geheel ontworpen door Woodworks presenteren stadse jongeren een vernieuwend programma; Wie wil ik zijn, waarbij talenten van de straat een tweede kans krijgen en muziek daarbij de universele taal is tot het vinden van de juiste weg. Langs de aanlokkelijke foodtrucks en werkplaatsen door is voelbaar hoe hier trendy event worden gevierd.

Het rood witte blauwe Smederij racing team staat met hun omgebouwde scooters klaar om met gebrul van hun motoren op een eigentijdse manier  de koninklijke familie uit te zwaaien! Tegendraads, artistiek, urban en de verbindende kracht gaan hier hand in hand. De Spoorzone is in no time een populair gebied worden in 013 en is nog vol in ontwikkeling. En dat mag gezien worden. A New Center is growing up, Dear Majesty!

Donderdag 27 april, 14.00-01.00

— Wij bouwen een Feestje

Wij bouwen een Feestje in samenwerking met Soepel. Disco Soepel tovert met sfeer, beats en gezelligheid. Verwacht geen bombastische skihuttengeweld, maar wel een dansende en deinende menigte in festivalsfeer met de vetste muziek. Bij zijn is meemaken! Soepel heeft haar sporen in de Spoorzone verdiend en zorgt overal in de stad voor een volle bak maar is qua muziekstijl niet in een hokje te plaatsen. Het Koningspaar balen nu al dat hun oranjetocht verder gaat. Soepel heeft er zeventien miljoen keer veel zin in!

Tilburg Top 50 - tilburg zingt - Spoorzone kleurt oranje - koningsdag SPZ013

Vrijdag 28 april, 19.00-01.00

— Het beste van de Tilburg Top 50 LIVE

De Koning wordt 50 jaar. Een reden om niet alleen 50 piano’s te laten klinken in de Koepelhal, maar ook om een live Tilburg Top 50 ten gehore te brengen. Gedragen door een kekke coverband met Tilburgse klasbakken volgt de ene na de andere hit. Verschillende performers en vocaal talent stuwen de avond naar een zomers hoogtepunt. Foto: Dolph Cantrijn

Kleurrijk Tilburg - Spooranje - Spoorzone013

Zaterdag 29 april, 15.00-01.00

— Kleurrijk Tilburg

Tilburg is een stad met verschillend pluimage, subculturen, kleuren en talenten. Zaterdag wordt een festivaldag vol Africaanse beats, reggae, zuid-amerikaanse Latin-sound en meerdere wereldmuziek. Valt niet mee om stil te blijven staan. Trek je meest kleurrijke outfit aan en dans de sleur van je af. Een avondje ver weg van de traditionele Hollandse roots.

Tuin of the Proms - Festival Spooranje - Spoorzone013

Zondag 30 april, 15.00-20.00

— Tuin of the Proms, klassiek VS pop

Zondag wordt het spoor van de Proms gevolgd. Klassieke muziek vermengd met evergreens uit de wereld van de pop en rock. Alle stoelen staan bij wijze van spreken richting Rieu meets Meatloaf. Music was my first love is het gevoel wat heerst. Met onder meer één van Tilburgse beste vocalisten, Marcel Smulders en zijn innemende Allegria, waarvan de klassiek geschoolde pianist absoluut een deel van de show zal stelen.

Workshop DJ'en voor de kids - Festival Spooranje - Spoorzone013

Zondag 30 april, 12.00-14.00/15.00-17.00

— Voor de kidz workshop DJ-en

Kinderen die Tiësto-dromen hebben zijn bij de Club Smederij aan het juiste adres. Daar is de mogelijkheid om de juiste DJ-kneepjes van het vak te leren en te ontdekken. Het podium en geluid staat voor de Afrojacks-in-spé klaar.

Gerelateerde berichten