[/vc_column][/vc_row]

Fotograferen en filmen in de Spoorzone

De Spoorzone is enorm fotogeniek en leent zich goed voor uiteenlopende foto- en filmopnames. Er zijn verschillende mogelijkheden om het industriële erfgoed, nieuwe ontwikkelingen en de dynamiek van het gebied vast te leggen op de gevoelige plaat.

Fotografie en film in de Koepelhal en Wagenmakerij
De Spoorzone staat vol met gebouwen die een prachtig industrieel decor voor foto of film zijn. Wij stellen de Koepelhal en Wagenmakerij graag beschikbaar als deze locaties niet in gebruik zijn voor evenementen.

Fotografie en film op maat
Wil je graag fotograferen of filmen in de Koepelhal of Wagenmakerij op een zelf gekozen dag en moment voor bijvoorbeeld een trouwerij of familieportret? Dat is mogelijk onder begeleiding van een beheerder en in afstemming over het moment waarop het gebouw niet in gebruik is voor andere activiteiten. Het is eventueel mogelijk om vooraf een rondleiding te krijgen voor een beter beeld van de gebouwen.

maandag-vrijdag 9-18uur zaterdag-zondag 9-18uur
Huur gebouw, beheer en administratie, per gebouw, 1e uur € 100 (ex BTW)

 

€ 125 (ex BTW)

 

Eventuele 2e uur en volgend € 75 (ex BTW) € 100 (ex BTW)
Eventuele rondleiding vooraf € 75 (ex BTW) € 100 (ex BTW)

Voor meer informatie vul dit contactformulier in. Mail dit naar judith@smederijspoorzone.nl. Zij neemt binnen uiterlijk 5 werkdagen contact met je op om verdere afspraken te maken. Gezien de voorbereiding voorafgaand aan de fotografie, verzoeken wij je op tijd te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Contactgegevens Judith van Engelen:
judith@smederijspoorzone.nl
0031 6 33 75 92 32
Aanwezig; ma-di / do-vrij van 09:00 tot 13:00 uur.

Fotografie en film in overige gebouwen Spoorzone
Behalve de Koepelhal en wagenmakerij zijn ook andere gebouwen een fotogenieke locatie. De Hall of Fame, Club Smederij, de Kennismakerij, Het ontdekstation, RAW, de Boemel, Deprez en de Houtloods zijn in overleg met de eigenaar of huurder soms ook beschikbaar voor fotografie of film. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met deze locaties om de mogelijkheden te bespreken.
Gebouw 88, de Lochal, de Polygonale loods en het Ketelhuis zijn in verband met bouwwerkzaamheden niet toegankelijk.

Fotografiedag
De afgelopen jaren waren de fotografiedagen in de Spoorzone een groot succes. In het najaar van 2016 heeft voorlopig de laatste editie plaats gevonden. In 2017 en 2018 zijn veel gebouwen in renovatie en is het aanbod van toegankelijk industrieel erfgoed te mager om een volledige fotografiedag te organiseren. Houd de website en sociale media in de gaten voor interessante alternatieven de komende periode of ga zelf aan de slag in de openbare ruimte.

Foto en film in de openbare ruimte
Buiten de verschillende gebouwen leent de openbare ruimte in de Spoorzone zich ook uitstekend voor foto en filmopname. Voor opnames in de openbare ruimte betaal je niets en hoef je niet te reserveren. Het Spoorzonegebied is over het algemeen vrij toegankelijk, behalve tijdens sommige evenementen en op plaatsen waar wordt gebouwd. Fotograferen en/of filmen op het terrein is vrijwel altijd mogelijk zolang je rekening houdt met de dagelijkse activiteiten en bezoekers. Let er op dat je geen andere bezoekers van het gebied of toevallig passanten herkenbaar in beeld brengt, of vraag anders toestemming. Daarnaast vinden we het altijd leuk als de resultaten met ons gedeeld worden via een tag op social media: Instagram SPZ, Facebook SPZ, Twitter SPZ.