11 oktober 2019 Mediacluster, Mix, Ondernemen, Toekomst, Trots
beeld: Ector Hoogstad Architecten - Spoorzijde vooraanzicht MindLabs

Met een ‘go’ van de omgevingscommissie is het definitief ontwerp van het gebouw MindLabs een feit. Samen met de gestarte aanbesteding komt de realisatie van MindLabs daarmee weer een stap dichterbij.

Na de komst en omarming van de LocHal en de start bouw van Plan-T is de realisatie van MindLabs de volgende mijlpaal in de Spoorzone. Een nieuwe fase in de gebiedsontwikkeling, met als doel: open samenwerken, leren en innoveren breekt aan. Op lange termijn moet MindLabs ‘het uithangbord voor de economische ontwikkeling’ van de stad en de regio worden.  Verantwoordelijk wethouder Berend de Vries is blij:

“Met het vaststellen van het definitief ontwerp zijn we weer een stap dichterbij in het realiseren van een belangrijke innovatieve hotspot in de Spoorzone. Het is goed om te zien dat ook onze partners en huurders enthousiast zijn.”

Partners en huurders

Op 13 september zijn de eerste huurovereenkomsten getekend tussen de gemeente, samen met partner Fontys Hogescholen en de huurders: de Persgroep, Tilburg University en Onderwijsgroep Tilburg. Uitgeverij Zwijsen tekent binnenkort en is zelfs van plan meer vierkante meters af te nemen dan oorspronkelijk gepland. 

Met deze mix van onderwijs, ondernemerschap, onderzoek en innovatie moet MindLabs zich gaan ontwikkelen tot een centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap rondom journalistiek, interactieve technologieën en ‘human behavior’.  Samenwerking in een open landschap, inclusief innovatie staan daarbij centraal. Ook biedt het ruimte aan startups en midden- en kleinbedrijf (MKB).

Definitief ontwerp en planning

Op 9 oktober is de omgevingscommissie akkoord gegaan met het definitief ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. Ze hebben het ontwerp positief ontvangen, wel vragen ze aandacht voor de noordgevel. De architect werkt dit nog verder uit. De bedoeling is dat MindLabs eind 2021 in gebruik wordt genomen.

beeld: Ector Hoogstad Architecten – Oostgevel Binnentuin Spoorzone

Meer informatie staat op mind-labs.nl (let op, Engelstalige website).