Category Archives: Tilburg Trade Center

Plan-T verwelkomt Scheepens

By | Tilburg Trade Center, Wow | No Comments

Scheepens in Plan-TPlan-T verwelkomt nieuwe huurder

Ook reclamebureau Scheepens komt naar de Spoorzone en vestigt zich in Plan-T. Directeur-eigenaar Stefan van Hulten van Reclamebureau Scheepens zette 1 maart zijn handtekening. Wethouder Berend de Vries, gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (werkmaatschappij van VolkerWessels) en makelaar Toine Naber heette hen van harte welkom. Het bureau voor creatieve communicatie landt in goed gezelschap: eerder tekenden al Censor, Monarh en Fit20.

 Stefan van Hulten, eigenaar van Scheepens:

”Wij zijn trots dat we straks gaan verhuizen naar een inspirerende en creatieve locatie in het hart van de Spoorzone. Dé bruisende plek waar veel verschillende bedrijven en mensen bij elkaar komen, en waar wisselwerking centraal staat. Het duurzame gebouw, de verwijzing naar een treinstel uit de jaren ‘60, het unieke en flexibele kantoorconcept en de bereikbaarheid spreken ons enorm aan. We kijken er allemaal naar uit om hier samen met onze klanten en partners het beste werk te maken’’.

Plan-t wordt een dynamische, inspirerende ontmoetingsplaats. Het unieke gebouw bestaat uit 7 verdiepingen met in totaal 10.900 m² verhuurbaar vloeroppervlak, aangevuld met een ondergrondse parkeergarage. Het biedt dynamische werkplekken en uitstekende faciliteiten. U leest er alles over op www.plan-t.nl.

Eerste huurders Plan T tekenen contract

By | Tilburg Trade Center, Wow | No Comments

Huurders Plan TEerste huurders Plan T

De bedrijven Censor, Monarh én Sportstudio Fit20 hebben samen met gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (een werkmaatschappij van VolkerWessels) de handtekening gezet onder een huurcontract voor Plan-t. Namens de Gemeente Tilburg verwelkomt Wethouder Berend de Vries deze eerste huurders van het werkgebouw Plan T aan het Burgemeester Stekelenburgplein.

Censor – adviseur in veranderingsprocessen – heeft voor Plan-t gekozen als werkconcept passend bij de 21e eeuw. “Een modern, mensvriendelijk, duurzaam gebouw en toch industrieel: precies wat ons past”, aldus eigenaar-directeur Etienne Timmermans. Het huidige onderkomen van Censor is te groot geworden en de bedrijfsactiviteiten vinden steeds meer op locatie bij de opdrachtgevers plaats. Plan-t ligt op Station Tilburg Centraal en beantwoordt aan alle wensen.

Restaurant Monarh wordt de absolute trekker op de begane grond. Een ander concept dan aan de Bredaseweg is gevestigd, volledig passend bij de industriële uitstraling van de Spoorzone. Breder toegankelijk en betaalbaarder, maar met een rijk aanbod en vergelijkbare kwaliteit. Danny Kovacevic: “Het restaurant krijgt 150 zitplaatsen. Iedereen kan terecht voor ontbijt, lunch en diner. Je kunt er ook je laptop openklappen en gaan zitten werken”.

Naast horeca zal Monarh ook desgewenst het gastheerschap vervullen voor alle huurders van Plan-t. Partijen die kiezen voor Plan-t zullen op die manier volledig ontzorgd worden. Van ontvangst en postverzorging tot aan het bijvullen van de koffiemachine.

Sportstudio Fit20 is een Nederlands bedrijf met inmiddels meer dan 100 studio’s in verschillende landen. Zij ontvingen meerdere prijzen en nominaties en heeft een eigen opleiding voor haar franchiseondernemers en haar personal trainers, de Fit20 Academy. “ Bij Fit20 train je heel intensief, kort maar krachtig” zegt eigenaar Dennis Schulp, oud-voetballer bij Willem II.

Plan-t wordt een dynamische ontmoetingsplaats die inspireert. Plan-t bestaat uit 7 verdiepingen met in totaal 10.900 m² verhuurbaar vloeroppervlak, aangevuld met een ondergrondse parkeergarage. Naast dynamische werkplekken herbergt het gebouw uitstekende faciliteiten en is het BREEAM gecertificeerd. Er zijn nog meters beschikbaar, daarvoor kun je contact opnemen de makelaars via de website www.plan-t.nl.

Plan-T in de verhuur

By | Tilburg Trade Center, Wow | No Comments

Plan T visual binnen

Plant-T in de verhuur

Plant-T is in de verhuur! Het kantoorgebouw dat gerealiseerd gaat worden aan het Burg. Stekelenburgplein (Stationsplein), in het hart van de Spoorzone013 te Tilburg. Plan-t is een gebouw dat opvalt door zijn open opzet. Flexibiliteit, duurzaamheid en transparantie zijn vanaf de start het uitgangspunt geweest en waardoor het gebouw geschikt is voor uiteenlopende gebruik-, werk- en indelingsconcepten.

Neem voor meer informatie contact op met de makelaars  via de website www.plan-t.nl. Houd eveneens de website in de gaten voor alle ins en outs van Plan-t .

Plan-t is door zijn ligging en verschijningsvorm een ontmoetingsplaats voor bedrijven en organisaties die graag geïnspireerd worden door hun omgeving. De begane grond voorziet in een open gemeenschappelijk entreegebied met centrale receptiefunctie. Een licht en transparant gebied waarin iedere bezoeker op persoonlijke wijze, gastvrij kan worden ontvangen. Het doel op de begane grond is het creëren van meerwaarde voor zowel de gebruiker als bezoeker van Plan-t. Met onder andere gezamenlijke vergader- en presentatieruimten en kwalitatief hoogwaardige horeca welke door middel van een open verbinding bereikbaar is, wordt wisselwerking gestimuleerd en gefaciliteerd. Een ruimte die tevens tal van andere functies kan bekleden zoals borrels of trainingen.

Plan-t wordt opgebouwd uit 7 verdiepingen met in totaal 10.900 m² v.v.o. met units vanaf ca. 200 m² tot 1.550 m² (hele verdieping), groter en vrijwel alles er tussenin. Onder Plan-t komt een eigen parkeergarage met 42 plaatsen. Het pand wordt gebouwd door Van de Ven bouw.

Werkgebouw gaat Plan T heten

By | Tilburg Trade Center, Wow | No Comments

Werkgebouw aan stationsplein gaat Plan T heten

Een bruisende werkplek voor groeiende en bloeiende ondernemers, midden in de Spoorzone. Op deze bijzondere plek komen werken, eten, bewegen en ondernemen samen.  SDK Vastgoed, de ontwikkelaar van het werkgebouw,  was op zoek naar een geschikte naam voor dit inspirerende gebouw. De naam Plan T is door de jury als naam gekozen.

Plan T was de naam van een treinstel met vier ruituigen net 1e en2e klas plus keuken. Daarnaast verwijst Plan T volgens de bedenker ook naar Plan Toekomst.

Gerelateerde berichten

Architecten nieuwbouw naast LocHal bekend

By | Ondernemen, Tilburg Trade Center | No Comments

Architecten nieuwbouw naast LocHal bekend

De architecten die de nieuwbouw van het woon- en werkgebouw aan het toekomstige noordelijke stationsplein (Burgemeester Stekelenburgplein) gaan ontwerpen, zijn bekend: Happel Cornelisse Verhoeven Architecten en Ritzen Architecten. De combinatie van deze twee kwam als beste naar voren uit de architectenselectie van ontwikkelaar en opdrachtgever SDK Vastgoed/VolkerWessels. Belangrijkste door de ontwikkelaar gehanteerde criteria waren stedenbouwkundige en architecturale visie, haalbaarheid en referenties.

Drie losse gebouwen
De visie van Happel Cornelisse Verhoeven op de locatie gaat uit van een samenspel van drie losse gebouwen die net verschoven van elkaar staan: een werkgebouw, een woongebouw met stadsappartementen met commercie op de begane grond en een kleiner gebouw dat aansluit op de monumentale noordgevel en westgevel van de Locomotiefhal. Zo ontstaat een hof als openbare ruimte tussen het Burgemeester Stekelenburgplein en de Locomotiefhal.

Happel Cornelisse Verhoeven
Happel Cornelisse Verhoeven is een breed georiënteerd Rotterdams architectenbureau dat in alle projecten zoekt naar de wisselende relatie tussen het landschap, de stad en haar architectuur. Zij werken vooral aan complexe stedenbouwkundige locaties, zoals het Droogdokkenpark in Antwerpen, het Sphinxkwartier in Maastricht en Cadix (appartementen) in Antwerpen. Voor de Spoorzone Enschede maakte zij het prijswinnende ontwerp.

Ritzen
Ritzen Architecten uit Maastricht is een jong architectenbureau dat zowel aan stedenbouwkundige als architectuuropdrachten werkt, nationaal en internationaal. Eerder werkten zij o.a. aan de Prinsenhof en Markiezenhof in het Paleiskwartier ‘s in Hertogenbosch. Ook de Slachthuisbuurt Zuid in Haarlem is een mooi voorbeeld van hun kunnen.

Informatiebijeenkomst
Op 22 april zijn de geselecteerde architecten uitgenodigd voor een bijeenkomst over de transformatie van de Locomotiefhal in de Spoorzone, georganiseerd door CAST. Het architectencollectief dat de Locomotiefhal renoveert (The Cloud Collective, Braaksma & Roos en Inside Out) deelt daar haar eerste visie met geïnteresseerden.

Gerelateerde berichten